03 آذر 1395 - 13:47 شناسه خبر: 4655 نسخه چاپی

معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو تاکید کرد

سود تقلب در مواد غذایی وسوسه‌انگیرتر از قاچاق اسلحه و مواد مخدر

سود تقلب در مواد غذایی وسوسه‌انگیرتر از قاچاق اسلحه و مواد مخدر معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو تاکید کرد
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو،  تاکید کرد: گردش مالی وسوسه انگیزی  در صنعت تقلب، قاچاق و جعل ...

معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو،  تاکید کرد: گردش مالی وسوسه انگیزی  در صنعت تقلب، قاچاق و جعل  وجود دارد که متاسفانه در حال حاضر حتی از قاچاق اسلحه، انسان، اعضای بدن انسان و حتی مواد مخدر بیشتر است و مردم باید تأییدیه‌های بهداشتی را استعلام کنند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، دکتر منوچهر دادگر نژاد معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با ایفدانا، اظهار کرد: یکی از اساسی ترین معضلات جهانی پیش روی  صنایع فراورده های غذایی، آرایشی  و بهداشتی، حضور افراد متخصص درتقلب و سودجودیی است، موضوعی که صرفا مختص کشور ما نیست  و گریبانگیر اکثر کشورهای دنیاست.

وی ادامه داد: برای نمونه باید عرض کنم که سرانه مصرف رستوران‌های اروپایی از روغن زیتون، دو برابر استاندارد جهانی است؛ رقمی که  بر جولان تقلب و جعل صدرصدی در این کشورها مهر تایید می زند.

این مقام مسئول افزود:  کالاهای قاچاق عموماً ظاهری شبیه کالاهای اصلی دارند و شاید حتی همان کالای اصلی تاریخ گذشته یا نگهداری شده در شرایط  نامناسب باشند.

دکتر دادگرنژاد تصریح کرد: مهم‌ترین چیزی که در مورد کالای قاچاق وجود دارد، این است که این کالاها بی‌هویت هستند. یعنی  هیچ تعهد و تضمینی در قبال استفاده از کالای قاچاق وجود ندارد و کسی ضامن و پاسخگوی سلامت و کیفیت آن نیست.

 معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در همه دنیا تولید کننده این ضمانت را بر عهده دارد و طبیعتاً وقتی ارتباط تولیدکننده با کالا قطع می‌شود، دیگر این تضمین از بین می‌رود و حتی ارگان‌های نظارتی هم نمی‌توانند پاسخی برای " فقدان" های محصول داشته باشند.

دکتر منوچهر دادگر نژاد در پایان با بیان اینکه دولت و به تبع آن وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو  در کنار سایر ارگان‌ها، ناظر بر سلامت کالا هستند، افزود: بایسته است مردم برای شناسایی کالای مجاز تأییدیه‌های سازمان های  نظارتی مثل  برچسب اصالت را در  فراورده های سلامت من جمله غذا، آرایشی و بهداشتی مورد توجه قرار داده  و صحت و سقم آنرا استعلام کنند.